Thursday, December 26, 2013

Hello

How are you guys? Lama tak update. Yes, I'm so busssyyy with assignments, seminar and presentations. Urghh I hate presentation! Hectic week and homesick and stress because final exam starts next week!! I have lots of stories need to share, Too many stories, crush, love, problems, trip, home, cats, friends and more. Hehe I but this blog dah tak privacy haha. Anyway I will story later.  *I know I dont have many readers but still ada org juga baca and bahaya haha :P*

Now I start missing my friends, the memories we had back then and all the funny things happened I miss them. I think this is my best classmates ever, I mean during my diploma I have lots of friends and they are nice to me, they are helpful and macam-macam lah. But this time lain, dulu everybody have their own group and "puak" so we not mix around well. I do tapi kitaorg macam tak unite tau. But now, even though we have our gang, we still care of each other, help each other, gelak suka duka semua lah. I feel like I have another one big family. My guy friends pun sporting, and even some of us come from different state we still love and accept each other. I don't how to describe my feelings, when I said it, I mean it. So yeah people akan cakap alaa poyo la Liyana ni, macam la tak jumpa lepas ni bla bla bla. Tapi entah la, that's how I feel and yes again, I love you guys and I will miss you. :) Wish you guys all the best and success in life. Take care, macma biasa kawen jangan lupa jemput and don't forget me. Kalau selisih bahu tegur lah insyaAllah ingatnya. Hee Till then, will update later. Bye! Muah *flying kiss*









P/s: All the best for Finals! Break a leg! Dean list ye, amin ;)

Wednesday, November 20, 2013

Bila

Bila Allah takdirkan pertemuan, mesti ada sebab yang tersimpan. Bila Allah aturkan perpisahan, mesti ada sebab yang Allah tetapkan. -Unknown

Monday, November 11, 2013

Sometimes

Do you ever get in those moods when everything annoys you and you’re just so irritated and nervous but you have no clue why, and you just want to punch a hole in the wall and then break down in tears?
(via thejetplane)

Saturday, November 9, 2013

Thursday, November 7, 2013

What Hijrah means to you?

Selamat Tahun Baru 1435H!




So what Hijrah means to you?

Hijrah berasal daripada perkataan "Hajara-yahajiru-uhjur" bermakna "tinggalkan" atau "menjauhinya" (tidak melakukan segala perbuatan keji). Firman Allah S.W.T yang bermaksud: "dan perbuatan dosa, tinggalkanlah! ( Surah Al-Muddathir:5)

To me Hijrah means you move form one point to another point to be a better person. Everybody makes mistakes so do I.

Macam mana nak start eh, okay dulu-dulu memang dari kecil pun mama and baba dah didik untuk tutup aurat, memang dari kecil sekolah tadika pakai tudung sampai la ni. Tapi ada la on off kan ala kecil-kecil mana nak lekat sangat tudung. Tapi bila darjah lima enam kalau keluar memang pakai tudung, cuma kalau keluar depan rumah tak la pakai kan. Bila naik sekolah menengah memang keluar rumah main dengan kawan-kawan pun pakai tudung. Tapi dulu pakai short sleeve pun tak kisah, tak rasa bersalah pun haha. Sekarang tudung tu memang alhamdulillah memang pakai selalu dan kalau nak pakai short sleeve tu mesti pakai cardigan or inner. Itu lah salah satu hijrah. banyak lagi perubahan pasal tutup aurat yang nak di perbaiki macam pakai anak tudung. I notice that what point pakai tudung tapi anak tudung tak pakai. Tu lah kelemahan saya. InsyaAllah akan diperbaiki. Next kadang-kadang tudung pendek, tak tutup bahagian hadapan and bawah dagu tak tutup so tu pun satu hal juga. Banyak betul benda tak tutup ni. Kaki, tak pakai stockin. Haii insyaAllah perubahan ni mengambil masa, I will try to improve my self from time-to time.

Social Network! Haa dulu kalau time Myspace tengah hot semua default picture nak yang hot hot je, nak yang cute-cute je. Sama la semua orang pun melalui benda yang sama. Kalau dulu selamber je upload gambar tak pakai tudung, tunjuk la rambut yang kononnye cantik haha :p rasa smart la gambar tu, walhal tak pun. Tapi alhamdulillah sekarang kalau nak upload semua gambar make sure tutup aurat. Maksudnya bukan lah tutup dagu, tutup kaki semua. Yang basic macam pakai tudung. Tak de lagi gambar-gambar yang tak pakai tudung. Kalau ada tu mungkin gambar lama and lupa nak delete. Sebenarnya dah lama cakap pada diri sendiri yang tak elok post gambar yg kita pakai baju cantik-cantik, gambar photoshoot lah, apa lah. Kalau kita upload gambar mesti lah kita suka gambar tu kan. Jadi somehow I feel eh tak baik ni orang tengok gambar kita yang kononnya cantik pastu post gambar pakaian yang kita rasa kita awesome bila dipakai. Kan benda tu membawa kepada riak :p I think la memang kita tak perasan tapi tu lah, ala macam kita nak show off kan padahal tak, just nak share je and mesti kawan-kawan kita ada yang terasa "cantiknya dia pakai baju tu" so dia rasa rendah diri, "cantiknya baju dia, mesti mahal, orang kaya boleh la" mesti dia rasa kecil hati sebab dia tak mampu. Macam blogger-blogger yang terlalu fashionista, rasa macam nak menunjuk pun ada padahal niat dia nk share tips fashion je. So benda-benda macam ni  lah yang nak saya elak kan, walaupun tak de pun orang bercakap mcm tu cuma entah lah. Pastu gambar photoshoot, memang la cantik dah make up *kalau cantik la kan* and pakai baju yang cantik-cantik ada kadang-kadang nampak bentuk badan then upload rasa macam serba salah tapi tu la iman ni tak kuat syaiton pulak menghasut haih insyaAllah akan diperbaiki juga. *ya Allah teruk sungguh, tapi buat jugak tsk tsk tsk

Okay next masalah akhlak, alhamdulilah saya ni tak lah bermasalah sangat, so far okay. Jadi saya harap saya akan kekalkan diri saya yang mana baik lah, and yang mana tak baik tu kena improve lagi, be better especially as khalifah Allah. Dalam hati ni kan, dah lama terdetik nak pakai tudung labuh haha, bukan lah pakai tudung macam ustazah tu, tapi macam orang arab. Kan diorang pakai shawl tutup dada and labuh kan pakaian pun longgar tapi stylo je. Cuma it's up to us. Kalau kita kuat then apa yang kita nak jadi, tapi kalau kita fikir eh apa orang pandang aku nanti, macam mana aku nak fit in dengan kawan-kawan aku nanti, eh nanti mesti orang ingat aku skema and dah jadi budak baik, boleh ke aku geng dengan diorang nanti? Kalau imannya kuat semua tu tolak tepi dah. Tapi saya tak, masih berusaha ke arah itu insyaAllah. Tapi alhamdulillah sekarang pun dah okay dah, pakai tudung, pakai baju long sleeve, kalau nk short sleeve or sleeveless pakai inner or cardigan. Cuma kadang kadang tu pakaiannya terketat, tak cukup kain hehe :p InsyaAllah insyaAllah be better okay. Tak semestinya nak tutup aurat tu kena pakai jubah kan? Kalau kita tutup semua and tak menjolok mata then that's fine.



Hah karangan terus entry hari ni! Hahaha :p So ni assignment hari ini, saya tak la cakap saya bagus or baik sanagt, tapi saya sedang cuba memperbaiki diri yang jahil ni. Yang baik tu datang dari Allah yang tidak itu dari saya. WaAllahhuallam. Peace! *gambar copy*

Sunday, November 3, 2013

Monday, October 28, 2013

Random

Hmm kalau dulu siapa ada baca post pasal crush kat uitm ni yg cheq duk suka tu, ha ni cheq nk habaq mai. Dia dah tunang!!! Adoii terkejut gilaa tgk gambar dia tunang, tak sangka! Tapi tak pe lah, tahniah dan semoga bahagia. Semester ni makin kerap pulak budak2 ni cakap pasal kawen. Ye la next sem dah nk praktikal then habis, pastu plan diorang kerja and kawen lah.

November ni kawan sekolah Seremban nak kawen. Wahh! Pastu tadi tengah makan, Tira cakap pasal nk tunang next year. What??!!! Seriously? I don't even have a partner wei haha lek lu! :p Dalam kelas pun lecturer asyik cakap pasal kawen. Agak stress la haha. Ada orang cakap elok cari pasangan sekarang, bukan apa nanti dah kerja susah. Mostly org dah ada girlfriend or dah nk tunang and kawen. Masa yang sesuai ialah sekarang, katanya. Tapi ingat senang ke, sekarang pun semua orang dah ada pasangan masing-masing hadoi. Kalau lah petik jari dapat kan senang.Macam tak sempat je nk cari sekarang, ada less than a year je lagi, pastu habis. Haa time tu la gelabah nak cari pasangan. Bila kat universiti manusia ramai tak usaha lebih. Bukan tak usaha, dah usaha cuma belum ada rezeki/jodoh lagi.

Rasanya semua orang punya flow sama je, lepas habis degree, kerja then tunang. Majority macam tu. Baik my crush, my senior, my friend, my cousin and lain-lain. Tapi ada je yang belum ketemu lagi pasangan. Kalau boleh nak follow time frame yang dah di set la kan. 25, 26 dah tunang or kawen. Orang cakap masa umur tu la cantik kawen, kalau kawen lambat nanti tak sempat nak main bola dengan anak hahaha. InsyaAllah ada tu Allah simpan yang terbaik untuk saya, amin. 25 or 26?? 3 tahun je lagi tu, tak lama dah. Cepatnya masaa!

Ya Allah kurniakan aku jodoh yang baik dan sempurna, amin. :)

*Haa ni bukan assignment eh, ni celoteh kosong, since blog ni dah share dgn subject e-commerce so campur-campur lah. Buat-buat tak nampak je la post ni ye.

Thursday, October 24, 2013

3 Things you need the most if lost in an Island

I wish I can bring everything with me, like a Doremon haha but I can't. So if I lost in an Island three things I need the most are

1. Swiss Knife
2. Solar & Rechargeable  Torch Light
3. Mirror



 Why I choose those things because firstly knife is very important especially when you lost in a jungle. If I have knife I can cut small tree, plant, get some fruits or sembelih binatang ke. Ia akan jadi mudah, sebab boleh potong, ukir, jerat, macam-macam lah. It is advantage if you have swiss knife beacause it have many type of knife and stuff that related to it.

Next is Solar & Rechargeable Torch Light. This torch light you can either use battery and if you don't have you battery you still can use it by charge it on your own. Alaa macam solar torch light atau yang kita pusing pusing and dia charger pastu boleh guna. Then kalau habis lampu, pusing pemulas tu dia akan charge. Haa tak tahu nk panggil apa tapi benda tu lah. Hehe

Lastly is Mirror I think ia membantu sebab kita boleh nyalakan api guna cermin, kalau nk guna batu memang tak menyala lah ceritanya. So penting juga and kita boleh buat pantulan cahaya matahari so that orang boleh nampak cahaya bersinar-sinar kat bawah, kira macam "SOS" juga la.

So kaitan semua di atas dengan kehidupan selepas ni, bila dah habis part 5 ialah kita sentiasa kena bersedia walau apa pun. Baik dari segi mental or fizikal. Pertama sekali kena cuba benda baru and berani. Be confident. I know out there is very competitive and to many challenges. So I have to be ready and should be ready no matter what because the time will come, tak lama lagi dah intern so I have to try my best. Try learn as much as I can, bila dalam kehidupan benda yang paling penting ialah solat, doa dan tawakal. Minta padaNYA supaya dipermudahkan urusan insyaAllah semua akan okay dan berjalan dengan lancar. Keduanya make friends, mix around and jangan malu bertanya try to get as much knowledge as you can. Punctuality and be responsible is also important, and don't forget to respect people no matter what they do and who they are. So I will try to be what I've stated just now and insyaAllah I'll be fine doing my internship and whatever I do in life. InsyaAllah.

(*assignment)

Saturday, October 12, 2013

Saturday, September 28, 2013

Special for the ladies.

Someone will always be prettier. Someone will always be smarter. Someone's house will be bigger. Someone will drive a better car. Someone will earn more. Someone will travel more. Just let it go. Take care of yourself. Love yourself and your circumstances. The prettiest, slimmest woman in the world may have sadness in her heart. The most highly favored woman in your office may not be able to have children. That married friend of urs might not be happy in her marriage.The richest woman you know may have the car, the house, and the clothes - but might be very lonely. So, love yourself. Love who you are right now. Tell yourself "I am too blessed to be stressed." Be well. Be happy. Be blessed. Pass this on to encourage another woman because, "To the world you might be one person, but to one person you just might be the world". 


*Mesej dari seorang muslimah.

Thursday, September 19, 2013

If only I could turn back time, what are the things I wish to change?

Good morning people!




So, if I can turn back time, first of all macam biasa lah  I wish I can study harder and get good grades so that I can get into science stream class and now maybe I can further my studies in engineering or doctor maybe haha. Next thing I  can control my eating behavior so that I can maintain my body just like in high school. But now everything has changed, I'm fat and tak fit langung hmm.

Other than that I want to be happy and not to think about small small things and I don't have to think about problems and do what ever I wanted to do. I can play all the time, I can hang out with friends playing baseball, "bola sliper", football (I'm quite boyish back then haha) but no worries I also have barbies! Haa don't judge me :p



 



In my diploma I wish I could more struggle and be smart so that I can get dean list at my first semester, but I end up main-main and not focus so the result macam biasa lah kan, kalau dah main-main. So in my degree now, I learn to be more focus and try to get good result. Alhamdulillah first semester I performed well, but not like last semester. My pointer drop gilaa! and I was so frustrated and sad, I wish I can maintain my good result, so this semester since it is my last semester before practical and final year. I want to do my very best and grad on time. InsyaAllah,amin.

Lastly, I wish I can spend more time with my arwah Opah (my mum's side). She passed away when I was small and I can't recall much what are the things I've done with her, I mean the memories. I miss her and I want to spend more time talking and cooking with her or do every "nenek" would do with their cucu. But semua orang akan pergi, at least sempat juga berjumpa and kenal macam mana rupa dia. Oh and I wish I can meet my arwah Tok Ayah (dad's side), he passed away since my dad kecil lagi. Jadi memang tak sempat lah nak jumpa. Now all my grandparents dah tiada for both side, semoga mereka ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Al-fatihah.

So, that's my story. Maybe banyak lagi things I wish to change, tapi lupa haha. Whatever it is, past is past, we should move on and be better. Semoga hari ini lebih baik dari semalam dan sebelumnya. :)

Xx


Thursday, September 12, 2013

Back to basic

Hello, I'm back to school haha!

Second day dah kena start menjual for ENT subject. Hmm kelam kabut ha. This semester I have lots of work to do. Dengan research nya, berniaga, visual merchandise, and all. Harap-harap dipermudahkan, amin.

Kolej, I'm the only one yang dapat kolej in my class (my batch) and yang lain duduk luar. So macam sorang-sorang jugak la kat dalam ni. Tiap hari kena naik bas, but thank god, Atira bagi tumpang hehe sebab dia duduk luar and bawa kereta. Thank you!

Oh one thing I'm going to use this blog for E-commerce subject! I have to update once a week and the lecturer will check every week. Haa malu la nak cerita pasal personal kat sini kan. Bukan apa malas nak buat baru so guna yang ni je lah. Kalau ada terlepas geram or tercerita pasal personal tu paham-paham je la. Teenager kan hihi :p


Okay got to go! bye!




p/s: Harap ignore entry entry yang sebelum ini, thank you! :p

Wednesday, September 4, 2013

Happy Birthday Mama!


Happy birthday mama! Every other day I crossed the line, I didn’t mean to be so bad. I never thought you would become the friend I never had. Back then I didn’t know why, why you were misunderstood. So now I see through your eyes, all that you did was love. No matter what, I will always love you, always.

Wednesday, August 7, 2013

Selamat Hari Raya!

Selamat Hari Raya Aidilfitri! Maaf Zahir dan Batin! Drive carefully and kalau main mercun tu hati hati kalau tak putus jari, baju yang terbakar kang. This year, saya raya di kl! Jemput lah beraya! :) Maaf dipinta ye semua! Take care!! :*

Wednesday, July 31, 2013

Play me a song please?



Guy who can play guitar turns me on. :)

Tuesday, July 30, 2013

Thursday, July 25, 2013

Memories


You

When I was in part 5 diploma I liked this guy, actually I don't like guys yang berbadan besar tapi dia different walaupun besar tapi I like him. Kitaorang selalu chat or sms. I like him but I never tell him that I like him. We been friends since part 1 diploma. Sebelum tu ada je minat dekat orang lain, tapi minat je la. I told mama that I liked him, then mama cakap bagi tahu lah dia kalau lambat melepas. Haha so tiba-tiba dapat tahu yg dia dah ada girlfriend! Dang kinda frustrated la and rasa nk menangis pun ada. Tu la first time rasa nak menangis pasal benda-benda mcm ni. Bila fikir balik entah apa-apa je haha.

Now, same feeling, I like this guy so much, I did mention in my old entries. He's my friend since primary school. Tapi kitaorang rapat start sekolah menengah, since satu kelas form 1 till form 3 kot. After that still rapat lagi walaupun lain-lain kelas, he further his studies at Johor and same goes to me. I remember we ride a same bus to Johor, but I stopped at Segamat and he change bus and stopped at Larkin. When I was in part 6 diploma, he keep asking me if I have a friend to "kanen" kan untuk dia. I mean dia nk like awek la or someone untuk berkenalan. Which that time, my male friends sebok suruh carikan masing-masing awek, ingat aku ni agent cari awek ke apa. Haha So back to the story, I gave him one of my girlfriends number, which I asked her permission first. So they always texting each other and the most annoying part was, when my friend don't replied his messages he will text me and asked why or what happen. Dusshh! (at that time I was kinda jealous haha :P) After that they stop contact each other and he had a new girlfriend. I remember one thing when he had crisis or problem with his girlfriend, he text me and I try to calm him and give some advice or opinion or any motivation to him. During Hari Raya he always came to my house with his friends. But lately when I finished my diploma, I stated like him, I like him so much. I don't know this could happen, because we were friends back then but now I like him a lot. Pfttt I hate that but that's the truth.

Until now I still like him and fall in love with him.  He has a girlfriend. That's the sad part, but before final exam last month he broke up. Till now I saw their picture together!! What the heck! I thought the broke up!! I asked my brother, he said that they just friends. FRIENDS? go out together, that's called friends? Okay fine, they are FRIENDS but I know that my friend still love her. He plan to get married with her. What the heck, she's still young! Now they broke up! Told ya! I don't mean to cakap buruk or doa yg tak baik it just, mcm tak masuk akal. Tu based on my investigation la hahaha.

So now I was so menyampah when I see them together! Hmm, I know he's not for me but at least find other girl! Why her! -.- So yeah again I like him a lot and yes I miss him a lot. I'm afraid to tell him that I like him, I don't want us to be strangers when I tell him about that, and I know mesti dia dah anggap sebagai kawan. Yes my friends said belum cuba belum tahu, and what if kalau cakap kat dia, dia pun accept ha. Tapiiii what if disebaliknya?! Hah tak ke mati! So that's my feeling right now, not now actually this feeling since I finished my diploma, even when I am in a relationship with someone. I still think of him, and I want him. GOD what's wrong with me! I pray to Allah if he's not for me, please stop me from liking him or miss him. Give me someone else that makes me more happier. Yeah I've been looking for someone to replace him. :p


(*apa aku merapu ni -.-)

p/s: Entah la sebenarnya kalau lah dapat dia pun, aku akan suka dia tak? or perasaan tu masih sama? Confuse.

Tuesday, July 23, 2013

Salam Ramadhan

Assalamualaikum everyone,

Apa khabar semua? Macam mana puasa? Semoga puasa kali ni mendapat keberkatan darinya.Oh saya dah habis final dan sedang seronok bercuti! Jyeah! Alhamdulillah dapat kolej next sem, cuma tak bestnya. Semua my geng duduk luar. Tak pe harap2 dipermudahkan urusan next sem. :)

Entah apa membebel, selamat berpuasa! Take care.

Saturday, June 29, 2013

Please

Ya Allah tolong lah, nak maintain lagi dapat good result, good grades! Nak dean list lagi..
Tapi tadi jawap paper merchandise macam tak confident je. Dah la salah jawab sebab cuai! Dia mintak dalam cost, pergi bagi dalam selling price! Arghh dem it! Nak menangis aku bila keluar keluar, jawapan tak sama dengan member! Eeeiii stress la dah la soalan 25 markah! :'((

Ya Allah permudahkan lah paper2 yang seterusnya. Permudahkan lah aku menjawapnya. Amin.
All the best guys! 3 more to go! -.-

Wednesday, June 26, 2013

Mimpi

Rasa macam mimpi lagi. Masa cepat betul berlalu. Wake up Liyana, wake up!
Stress jugak la kalau subject senang pun macam tak boleh nk score. #finalexam

Thursday, June 20, 2013

Emosi tak stabil

Stress. Next week start final exam. :l

 Ya Allah permudahkan lah urusan ku, kuatkan lah ingatan ku, mudahkan lah ku menjawab soalan, berikan lah aku menjawab dengan jawapan yang betul, mudahkan lah ku utk menghafal, dan berilah peringatan jika terlupa, serta kesihatan yang baik. Amin.

Sunday, June 16, 2013

TIba-tiba terjumpa



"Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa. Jikalau Allah berkehendak, gunung pun boleh hancur lebur, kalau pun gunung boleh hancur lebur, bagaimana tidak dengan hati manusia yang lembut dan rapuh?"

(dari mana entah source dia, lupa. Terjumpa balik. )

Wednesday, May 29, 2013

Master?

Dulu-dulu time diploma, kawan ada jugak sebut nak ambil master dan ada jugak ajak. Tapi saya menolak. Bila mula-mula masuk degree tiba-tiba rasa macam nak ambil, but now macam dah tawar. Tapii baba. Baba selalu sebut suruh sambung master. *sigh

Baba: Berapa tahun lagi belajar?
Me: Setahun, insyaAllah.
Baba: Oh okay la tu tak lama dah, setahun campur dua tahun. Kejap je.
Me: Err..... dua tahun?

Master la tu maksudnya.

Me: Perlu ke ambil, kaklong bukan nak jadi pensyarah atau yg berkaitan dengannya (which yg perlukan master). Lagi pun kalau ambil master pengalaman tak ada susah jugak. Nak bagi position tinggi pengalaman tak ada/tak cukup, nak bagi position bawah skit macam tak sesuai. So payah juga.
Baba: Betul, itu seperkara. Tapi tu semua rezeki Allah.
Me: Memang la, tapi susah laa..
Baba: Memang la susah, but I know you can do it!
Me: Hmm senyum je lah :) .....

Oh baba ada mention kalau tak nak ambil full time, ambil la part time. Heh! !@#$%^&* Lagiii laaaa! Macam menyusahkan je. So benda kecik macam ni masih bermain difikiran, nak sambung ke tak, memang la degree tak habis lagi but still kena fikir juga. Hmm tunggu la habis degree nanti baru decide. Ya Allah permudahkan segala urusan ku, amin.


p/s: Bab hantaran kawen? Haa tu pun seperkara lagi. Bukan gatai or mengedik. It just kawan lelaki saya pernah cakap. Ye la orang ada degree ni mahal, master apatah lagi. Diorang ckp parents nowadays macam nak jual anak. Duhh come on la, tp me on my view. Bukan diaorang nk jual anak, tapi duit tu nak buat kenduri kendara, nak ajak kawan kawan sekolah bini hang, kawan kerja, kawan tadika dia, kawan bakal mertua hang, kawan-kawan adik ipaq hang, jiran-jiran sekeliling, keluarga, waris warah semua tu. Haa nak bagi makan apa, so dengan duit tu la nak belanjanya. :) So tu cite dia. "Buah chempedak diluar pagar, ambil galah tolong tunjukkan, saya budak belajar kalau salah betulkan lah hehe :P"

Sometimes


Tuesday, May 28, 2013

Late night whatsapp

Late night whatsapp with a friend, dulu dia pemalu. Pernah la suka time form 4 dulu. Alaa time budak budak en :P Tapi dia memang malu gilaa dengan perempuan and tak bergaul sangat. But now!! Dia pakar cinta hahahahaa *kidding*!! Tak de lah semalam whatsapp borak2 pasal ini, pasal itu and one thing that I like bila dia bagi nasihat macam ni. (gambar dibawah)


To me bila kawan lelaki nasihat macam ni, sangat la ambil berat and it's a good advise la. Tak tahu la mungkin nasihat ni dia bagi kat orang lain jugak ke tapi tak kisah lah, yang penting kita manusia kadang-kadang terlupa so bila di tegur atau di nasihat macam ni rasa celik sebentar. So thanks babe!

So dia suruh tunggu je, jaga diri, jaga kebersihan, jaga kecantikan. Lelaki cari perempuan tau! :P hehehe and jangan lupa doa dan minta padanya. Of course, always.

Monday, May 27, 2013

Replace


Birthday Photos













Haa ni baru betul lelaki! Baba kuat, sebab boleh angkat saya! :) Anda berani? hahaha :P
Adik pun kuat sebab saya boleh naik belakang dia!


Additional guest! hehehe



Baru tengok gallery, tiba-tiba jumpa gambar birthday. Forever 21! :P

Thursday, May 23, 2013

To find and be found



"This Story,

Is all about finding the person you have been searching for,

After waiting for so long,

This is what it feels like to find and be found.

Do you ever wonder why things have to turn out the way they do?


This is what they call, FATE


When you stop trying to find the right woman,

and starts being the right man,

the right woman will find her way to You."


*Shahir and Ili wed copy from CST Breed

Wednesday, May 22, 2013

Would you like go out for dinner?


Hehehe grandma you so cute! :)

Sg. Chiling Adventure!




 















Last week, me and my girls Sophie and Fatin join this Chess Club Event to Sg. Chiling at Kuala Kubu Bharu, Selangor. I noticed the ad at Kolej Delima 3 group on Facebook. Actually the tarikh dah tutup, but I try and asked the organizer (Hanafi) whether still kosong lagi and masih boleh join ke tidak. At first he said kereta dah penuh, tapi kalau ada kereta sendiri confirm boleh pergi. Tapi dia cuba kalau ada kosong dia akan call. So alhamdulillah rezeki kitaorg! Ada kosong and esok malamnya ada meeting, dorang briefing skit pasal siapa yang kena naik kereta siapa, pakaian apa yang sesuai and yada yada.

Kitaorang konvoi 8 kereta and total 40 orang yang join! It was awesome sebab rasa macam keluar dengan member-member. Ye lah naik kereta and konvoi ramai-ramai kan. So kitaorg naik dengan Bahau which we just met on that day and co-driver haha Lutfi. They are shy and quite compare to three of us so bising and banyak celoteh pot pet pot pet dari start naik kereta sampai balik ke uitm. Ada je nk cerita! Haha bak kata Bahau "naluri perempuan".

7.30am: Berkumpul dekat Kolej Melati, bila semua dah sampai ambil attendance semua then we ready to go. Oh one funny story. Hanafi (who in charge the event) his car is Gen 2, while he's busy checked the attendance, his car suddenly automatic locked and berbunyi mcm pintu tak rapat then kita tekan lock tu *ni no ni no*. We all try to find the car key but they said the key was inside the car. So semua bertenang and baca doa untuk meneruskan perjalanan, then after that try to open the door. Guna kad lah, cari dawai lah macam-macam. Tiba-tiba si Hanafi ni seluk poket seluar dia, rupa-rupanya kunci dalam poket. Hahahaha panik semua orang! Nasib baik ketua projek, kalau budak lain dah kena tinggal dah kot. Hahaha then dia cakap gimik je tu :P *sigh

8.00am: We off to Sg.Chiling, stop isi minyak then next pitstop was R&R Rawang for breakfast then continue our journey. In the car of course lah ada sesi suai kenal. The best part, bila konvoi semua nk lumba-lumba siapa paling depan dan aksi potong kereta lain. Hehe we do have fun!

Around 10.00am sampai Sg. Chiling! Kitaorg bawa hotdog for bbq (sponsor by Hanafi) tapi tak boleh bawak naik atas (waterfall) so kitaorg tinggal kat bawah. So the adventure begin, first2 masuk dah kena redah lopak air. Then jalan-jalan masuk hutan, daun-daun kena muka semua, panjat skit-skit sampai lah sungai yang pertama utk di redah. At that time I was so excited man! Syok kot! It's 4 or 5 river we need to cross over! Every river are different, ada yang air deras, ada yang senang skit nk cross, ada kena guna tali (tu tali mat saleh, dia nk cross kan anak dia so kitaorg pinjam) and more. Kitaorg di escort oleh dua orang askar from Port Dickson dia kawan kepada president Chess Club (Azim) so diorang  and a few guys akan mcm buat benteng so kita boleh cross dan tak hanyut. Kira dorang tahan and pengang beg ke apa yang patut la. Sebab at some point memang deras kot air dia, nak nak girls yg kecil molek ni. Paras dada ada kot pastu mcm nk kena hanyut lagi, that is why lelaki-lelaki ini kena jadi benteng. So sweet haha :P

Tak ingat sampai atas (waterfall) pukul berapa maybe around 12.30 nak ke pukul 1 rasanya. Then dah sampai atas mandi la apa lagi! Oh, banyak sangat ikan kelah! Sambil bermandi-manda sambil bagi ikan makan! :) Since kitaorg pergi hari sabtu, so ramai juga la orang kat air terjun tu. Pukul 2 lebih kitaorg turun then nak dekat pukul 4 tak silap sampai bawah. Sampai bawah siapa nak sambung mandi, boleh mandi. Yang lain siap2 tukar baju, solat then bbq! Walaupun makan hotdog je, kenyang jugak tau! Pastu ada pakcik-pakcik yang camping kt situ, dia bagi nasi lauk kurma telur, sardin dan apa entah lagi satu. Sedap dorang masak! Lepas makan, ambil gambar and beransur pulang. Sampai UiTM pukul 6 lebih nk dekat maghrib. It was so tired but we do really have fun! So much fun! A memories to remember!

Seriously I miss every moment we spent together, and I miss them a lot. Walaupun baru jumpa and spent time sehari, and I missssss Sg. Chilinggg!!! Nak pergi lagi! :D Lepas ni kalau pergi tak nak bawak banyak barang dh, hari tu siap bawa baju skali naik atas, padahal tukar kat bawah jugak. First time kan. So next time pakai seluar fit instead seluar trek and pakai crocs or sandal untuk memudahkan perjalanan dan beg yang lebih kecil. So siapa yang tak pernah pergi lagi, silakan pergi. Seronok dan berbaloi! Lagi best kalau pergi dengna kawan la kan! Hehehe :)

Oh thanks to all yang banyak tolong on that day. Tolong tarik lah, tolong pengang takut hanyut lah, tolong pegang beg takut basah, tolong pegang pokok untuk memudahkan laluan dan sebagainya. Nice to meet you guys! Please nanti buat event macam ni lagi! InsyaAllah kalau kebetulan free kitaorang turun padang! and finally I have engin friends haha! Sudah lama ku aim ni! :P So jumpa lagi, kalau selisih tegur lah saya ni friendly! :P

*photo credit to Azim (President Chess Club) copy from Facebook haha, mine tak transfer lagi. :D
For more photos and video do join Chess Club Group on Facebook , my Instagram and Keek !
(Kali ni celoteh panjang ye.)