Friday, October 29, 2010

Kimspart1








Senget pulak!



ni pun! haha



model blush ye















Dewi remaja?err haha

Happyy 1st Anniversary or Happy 1st Birthday Kimspart1!!! ;D

Love you!

Sunday, October 24, 2010

Final Exam

Ok this Wednesday is my first paper so wish me luck! and all the best to my friends !

Dan dan dalam bilik ni saya sorang ynag balik lewat, 12 november. haha but it's ok for me! ;)
bye bye!

Saturday, October 23, 2010

Friday, October 22, 2010

Dalam kenangan. I love you Lulu.











Kau comel. kau manja. kau lah Lulu ku sayang. Kini kau tiada. Kau pergi meninggalkan kami. Maafkan ku Lulu.. I'm gonna miss you.. :(

Maaf lah ayat skema skit.*

Chocolate Harlem!!!!

Link
Hye guys! Ini coklat banyak sedap meh! Sesuai untuk hadiah hari jadi, door gift, pertunangan, hantaran, bunga telur, hari natal, hari raya, raya cina dan sebagainya. Untuk tempahan sila tinggalkan pesanan di comment box atau pun boleh berurusan disini http://chocolateharlem.blogspot.com/ dan http://www.facebook.com/profile.php?id=100000357274193#!/album.php?aid=2073692&id=1170796888

Cepat cepat! ;)
Klik gambar untuk besar*

Macaroni with salad





Dinner. Paling mudah nak masak ;) Sedap pun sedap hee

Thursday, October 21, 2010

Nickelback - Photograph


D                 A                                 C
Look at this Photograph, everytime I do it makes me laugh,
G D
How did our eyes get so red, and what the hell is on Joey's head?
D A C
And this is where I grew up, I think the present owner fixed it up,
G D
I never knew we ever went without,the second floor is high for sneakin' out.
D A C
And this is where I went to school, most of the time had better things to do,
G D
Criminal record says I broke in twice, I must have done half a dozen times.
D A C
I wonder if it's too late, should I go back and try to graduate,
G
Life's better now than it was back then, if I was them I wouldn't let me
C
in...
G
Oh Oh Oh... Oh God I!

D A
Every memory of lookin out the back door, I had the photo album spread
C
out on my bedroom floor, It's hard to say it, time to say it
G
Good-bye, Good-bye.
D A
Every memory of walkin out the front door, I found the photo of the friend
C
that I was looking for, It's hard to say it, time to say it
G
Good-Bye, Good-Bye.

D A C
Remember the old arcade? Blew every dollar that we ever made.
G D
The Cops hated us hangin' out, they say somebody went and burned it down.
A C
We use to listen to the radio and sing along with every song we'd know.
G
We said someday we'd find out how it feels to sing to more than just the
D
steering wheel.
D A C
Kim's the first girl I kissed. I was so nervous that I nearly missed.
G
She's had a couple of kids since then. I haven't seen her since god knows
C
when.
G
Oh Oh Oh... Oh God I!

D A
Every memory of lookin out the back door, I had the photo album spread
C
out on my bedroom floor, It's hard to say it, time to say it,
G
Good-bye, Good-bye.
D A
Every memory of walkin out the front door, I found the photo of the friend
C
that I was looking for. It's hard to say it, time to say it,
G
Good-Bye, Good-bye.

D A C
I miss that time, I miss their faces
G D
You can't erase, You can't replace it.
A C
I miss it now. I can't believe it.
G D
So hard to stay. To hard to leave it.

D A C
If I could relive those days I know the one thing that would never change...

D A
Every memory of lookin out the back door, I had the photo album spread
C
out on my bedroom floor, It's hard to say it, time to say it,
G
Good-bye, Good-bye.
D A
Every memory of walkin out the front door, I found the photo of the friend
C
that I was looking for, It's hard to say it, time to say it,
G
Good-Bye, Good-bye.

D A C
Look at this photograph...every time I do it makes me laugh.
G
Every time I do it makes me.



Girlfriend!!! ;)

Wednesday, October 20, 2010

InsyaAllah.


Waktu kecil


Dia dan mama yg jaga saya


Dia belikan bunga api untuk saya

Saja nak cerita. Kisah Pertama. Dua minggu tak balik. So bila baba ambil kat bukit jalil, kena cross jalan nak ke car park, bila lintas tu baba pegang beg kira tolong pimpinkan untuk lintas jalan lah. Hehe dalam hati cakap eh macam aku ni tak pernah lintas jalan pulak. Oh bahaya agaknya. hehe.

Lepas tu kisah kedua. Sedang baba borak borak ngan mak sedara and ayah sedara, cakap pasal kawin lah. Baba pun cakap macam saya alhamdulillah kahwin 26 ke 20 berapa tah, sekarang dah boleh main bola dengan anak-anak, boleh karaokae dengan anak-anak. Saya dengar wah terharu gila. Suka sgt baba cakap macam tu. ;)

Lepas tu pergi rumah ayah sedara, salah sorang dari sepupu dah grad (tahniah sis ame!) Sorang lagi sepupu tanya lah ayah kepada anak yg dah grad tu macam mana convo, best? Ayah dia cakap ok lah bla bla bla.. Pastu baba pun tiba-tiba sampuk, yang ni bila lagi nak grad ni. Yang ni tu maksudnya saya lah. Tekanan tekanan sepupu sy cakap. Saya pun cakap lah insyaAllah 2012 grad lah, sabar ya.

Itu je nak cerita, so baba InsyaAllah kaklong belajar betul2 dan grad on time insyaAllah, amin. Itu yg baba nak sangat dari saya. Saya berdoa dan berusaha untuk menghabiskan diploma dan bawa baba dan mama dan adik-adik semuake convo saya. Lepas tu kita ambil gambar bersama-sama segulung diploma sambil memakai jubah dan topi petak dan.

Ya Allah kau permudahkan lah urusan hamba mu ini, dan beri lah kejayaan, kekuatan, keyakinan, kerajinan kepada ku untuk ku menghabiskan diploma ku ini dan seterusnya dapat ku sambung pelajaran ke peringkat degree dan tamat dengan berjayanya dan permudahkan lah aku untuk mendapat kerja, seterusnya berkahwin dengan lelaki yg baik dalaman dan luaran, menghormati ku dan keluarga, bertolak ansur, dapat memberi nafkah zahir dan batin seterusnya dapat membimbing ku dan dikurnikan anak-anak yg soleh dan solehah. Amin Ya Robbalalamin. Prof cakap dalam doa tak apa sebut pasal calon suami dan kurniakan anak-anak yg baik selain doa untuk ibu bapa, dan kejayaan. hehe ;) All in on elah kiranya :D

Tapi yg bold tu yg penting dulu. :)


Satu hari saya dapat masuk u, mereka buat doa selamat untuk saya, terima kasih mama, baba.


Tiba masa untuk melepaskan saya sambung belajar.. dan berdikari..

I love you baba, mama dan adik-adik. I will do the best insyaAllah. :)


;))

"Pelita" by A.P.I

Tuesday, October 19, 2010

Weekend

Hye all. I'm now in Kuantan! Wii home sweet home! Last saturday was my last test! Horray but after 1 week holiday. Tadaa FINAL EXAM! Hamik kau!

Hari sabtu tu balik kl ngan aween and qisol. Sampai bukit jalil baba and mama ambil saya, dan terus ke Putrajaya, pergi rumah aunty. Borak borak, lepas maghrib balik taman bunga raya rumah wanyah, tidur sana. Tak singgah pun gombak. Sorry cik Aaa tak sempat. Ahad dah nak balik kuantan. Sebelum balik Ayah Cho ajak makan laksa kat rumah dia taman melawati, apa lagi rezeki jgn ditolak. Siap jamming ladi, tapi kejap je. Lepas tu singgah rumah cousin jap kat Setiawangsa. Tapi mereka sekeluarga tiada dirumah, nenek je ada. Hmm dah tak dpat jumpa.Tapi tak pe lah next time.. So kesimpulannya saya seronok walaupun balik kejap! Wii! ;)







Oh tiba-tiba rasa best pulak duduk putrajaya. Dulu dia panas tak ada pokok, sekarang pehh nyaman, hijau, senyap sunyi je aman damai. Tenang gila. Best lah! hehe tu je nak cakap. Sekian Terima kasih. Bye bye

(apasal tak boleh upload gambar nih! -.-)

Saturday, October 9, 2010

Me, Myslef and I

Mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dalam hidupmu, dalam hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

reff:
Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

Monday, October 4, 2010

Today

Lecturer costing belanja ice-cream. Best. Pastu hari ni tiba-tiba dia share cerita dia dengan kitaorg. Sebelum ni dia serius je. Anyway thanks Puan! ;)

Friday, October 1, 2010

Dad's Birthday.



Happy birthday Baba, Semoga sihat selalu dan di murahkan rezeki! Jaga diri! Love you and miss you a lot! ;)

Sorry tak dapat balik..