Tuesday, September 28, 2010

Khamis

Hujan lebat, lebat gila. Sedang kami berjalan-jalan tiba tiba terdengar bunyi berdebuk! Ingat kan apa lah rupa rupanya ada budak jatuh dekat tangga UNIMART (kawasan bahaya). Badan dia besar besar sikit, dia turun tangga time tu hujan kan, agaknya licin lalu dia jatuh. sakit oo. Tergelincir kot. Pastu basahlah dia dalam hujan. Kami pun pergi lah membantu. Payung ada dua je. Dia tak boleh nak gerak dan bangun. Sakit belakang. Yg jatuh tu kitaorg tak kenal pun, tapi kami ni baik hati chewah! hee teman lah dia ke Penawar.

Pastu ada lah kereta. yg bawak lelaki. Time tu hujan lebat lah. Pastu dia nak pg photostat kot pastu dia pun turun lalu bertanya.

Lelaki: Kenapa ni jatuh ke?
Salah seorang dari kami: A'ah dia jatuh.
Lelaki: Nak pergi Penawar? (pusat rawatan kat kampus)
Salah seorang dari kami: A'ah.
Lelaki: "Dia pun buka pintu kereta"

Lalu dia pun hantar kami ke Penawar. Baik betul. Pastu hujan masih lebat. Dah sampai Penawar, dia turun kereta tanpa payung, pg bonet kereta nak amik payung bagi kat kitaorg. Pastu dia masuk Penawar pula ambil kerusi roda pula, tanpa payung ok! hehe
Pastu dia mintak tolong maria (kawan) tolong angkat budak tu. Dia pun tolak masuk dalam. Then dia tanya ada apa-apa lagi ke? Mungkin dia ada kelas kot. So dia pun beredar.

Balik je bilik, apa lagi bergossip lah, laki tu handsome lah baik lah apa lah. haha untung kau laki, kena puji. Harap-harap ikhlas lah membantu kami ya.

Pastu lepas kejadian mencari-cari lah abg tu. ;) Tup tup tadi jumpa! hehe mengedik kejap! haha Tapi dia tak cam kitaorg kot. haha. Ok the end.

Hana Tajima - MUSLIMAH INSPIRATION









I believe most of us knew Hana Tajima from Stylecovered right? A fashion designer and a fashionista who has her own line of clothing which is MYSAA - and how cool is that. Her style has somehow inspires me in a lot of way and it’s true,being modest doesn’t have to be boring(yep! copied from her FB! ahahaaa…) I just love how she played with her clothes and made it looked so simple yet fashionable! This is one of her pic that I stole from her blog and coincidentally I am totally crazy about stripes so this pic of Hana really made my day…Thanks Hana!!! (tumblr*)

Sunday, September 26, 2010

Yow!

Saya di rumah! Hehe mesti org cakap balik lagi, tipa-tiap minggu balik. Hmm alah bukan saya blik rumah boyfriend ke or jumpa boyfriend. Saya balik rumah saya sendiri jumpa keluarga. haha :P

Hari ni ada open house kat Segamat rumah kawan saya Ijat. Tapi tak dapat pergi, sebab balik. Sorry Ijat! Tadi saya pergi orang kawen, oakai jubah maxi. Hadia dari aunty saya Cik Ros! Terima kasih. Mula-mula malu nak pakai, tapi lantak lah apa org nak kata. Mulut org tak leh nak tutup. Cool sudah kan.

Ok saya nak cari maxi dress. chewah nak pakai dress lah pulak ishh. Tapi susah nak jumpa dress plain. Dekat forever 21 ada, tapi bajet belum cukup lagi, y elah repair handphone dah rm120 seluar dah beli 2. Hold dulu ;)

Hari Selasa hari tu saya baru lepas meeting for Business Communication subject. Semuanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah. Next ada interview kerja pula. oh ni yg takut skit hee.
Ok lah nak tidur dah. Esok nak balik Segamat dah :(( Bye!

Thursday, September 16, 2010

B O R I N G

A survey from my cousin Tia's blog.

Where were you last night?
In my car, on my way back to Kuantan.

What is today's date?
2010, September 16

Who was the last person to call you baby/babe?
Err cousin? hehe

Anyone crushing on you?
How should i know?

What is your relationship status?
D**n single lah!

Has anyone ever sang to you?
Em yes.

Has anyone ever given you roses?
Hahah yes yes. Tiba tiba je.

Who do you text the most?
no one. bhahha

How do you make your money?
saving. :P

First person to text today?
Afdhal aka Pedal haha

What is your favorite color?
Purple maybe? Colorful lah!

What color are your eyes?
Dark brown

How tall are you?:
166 cm?

Who was the last person to say they loved you and when?
Hmm don't remember.

Do you like your parents?
Of course.

Why did your last relationship end?
Misunderstood.

Who was the last person you said you loved on the phone?
Can i skip this question? thank you.

Where is the furthest place you've traveled?
Singapore? bhahha

Which do you prefer, to eat or sleep?
hahaha err sleep :p

How many hours of sleep did you get last night?
9 hours. pehh haha

What are you listening to?
Miley Cyrus - I Miss You

What jewelry do you wear all the time?
bracelet

Last thing you ate?
Rice with Ikan patin masak tempoyak. ;)

What was last thing you drank?
Sunquick

Are you happy right now?
nope.

If you could have one thing right now what would it be
New handphone!

What were you doing at midnight last night?
sleeping in the car. hahaha

Are you left handed?
noo!

What is the last thing you thought about?
boyfriend? hee ;P

When is your birthday?
1991, May 3.

Do you want to get married & have children one day?
Thousand time yess!!! :'D

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!





















ok lah more photo click here. hehe tq!~ Photos!
;)

Nickelback

If today was your last day

and tomorrow was too late

Could you say goodbye to yesterday?

Would you live each moment like your last?

Leave old pictures in the past

Tuesday, September 7, 2010

Sunday, September 5, 2010

Friday, September 3, 2010

Saya nak bagi tahu ni..

Saya dah sampai rumah!!!! Yeayy!!! Alhamdulillah, ya Allah bunyi mercun seronok gila! Dah la dorang main mercun bunga api stadium tu, ishh sabar je lah! :D