Saturday, April 24, 2010

Wish me luck!

Paper final exam saya akan bersambung pada hari isnin ini. Berderet tiga hari. Uwaa.. Doakan saya ok! bye! TAk sabar nak balik! I'm gonna miss all my friends! :(







Bad news.
He is in relationship..

Friday, April 23, 2010

Thursday, April 22, 2010

My friend

I found this on you tube haha :)

Hello!

I just finish my ECO paper. All I can say Fuuhhh.. ehheh. Now, I'm at CC Zamrud. Buat apa lagi online le. Lama tak online plus rehat kan minda sekejap hehe. Nanti ada tiga hari cuti then diteruskan lagi denga tiga paper berderet. Waa seronoknya. hmm..

Oh i found this! Saja je search UiTM Segamat kat You Tube.
Sekalai keluar video ni. Waa suara dia sedap, dah la pandai main gitar.
Tiba tiba suka pulak haha.. Bestnya kalau dapat jumpa mamat ni. :)
Ini lah pandangan pertama. Hahha sengal saja je lah. nak tenangkan fikiran.
I wish I could see you around! :)



Oh wish me all the best! doakan yea! bye :)

Saturday, April 17, 2010

Someone take me to the cinema please!



i wanna watch this movie!!! ;)

Home sweet home :)

I'm home again. Hahaha. Oh GOD next week on Wednesday is the first paper of final exam. It is CTU paper, follow by ECO. 3 days to study and continue with BEL, MKT and ACC. 28 April I'm home! Yeah!

Semoga Allah memudahkan aku untuk menjawab dan mengingatkan aku jika terlupa dan mendapat keputusan yang cemerlang. Amin.

Takut doh! :!

Sunday, April 11, 2010

Argghh esok dah nak balik kampus!

video

video of the day. more video will be upload soon :)
good night!

Friday, April 9, 2010

While in the clinic

My number was 2023. But the showing number 2008. Sangat lama menunggu giliran. The doctor was very friendly and I got extra anesthesia. Thanks doctor. Semua pembantu doktor majoritinya lelaki. Maybe dorang tengah praktikal kot. Segan pun ada, mana taknya kerusi tu dia baring kan ke bawah sangat, malu la. Bila cabut gigi tu kejap je.

M: Sakit ke doktor, bius banyak sikit eh.
D: Tak ada lah, nak banyak ke sikit.
M: Hahha banyak!
D: Kita tengok dulu ok, kalau perlu lebih I kasi you lebih k.

menunggu sebentar selepas dibius...

D: Dia pun ketuk gigi tu, sakit lagi tak?
M: Sakit.
D: Ok, I tambah bius. Kalau sakit lagi you kena makan ubat lah ok. Sebab gusi you dah bengkak.
M: Ok.
D: Tapi I cuba cabut dulu, nanti kalau sakit you angkat tangan k.
M: Ala doktor, takut lah. Sakit.
D: Tak ada pape, sikit je. Tahan ye. You relax je.

Then, dia congkel congkel gigi tu sikit then dia ambil benda macam playar tu, mata ku dah terbeliak dah. Pastu dia tarik. Hahah. Sakit tu sikit je lah tapi ok la. Cabut lagi ok dari tampal rasanya.

M: Dah siap ke? (terkejut sebab ceoat sangat)
D: Dah.. Ke you nak cabut lagi, boleh juga. (doktor dan pembantu doktor gelak gelak)
M: Ok thanks doctor.
D: Ok :)

Doktor tu profesional. Siap borak borak lagi. Dia siap tanya kerja ke belajar? Belajar kat mana? Ambil kos apa? Then yana cakap lah business studies. Lepas tu dia cakap "you belajar apa eh business? Ramai student ambil business?" heheh I just smile and waiting outside. Thanks again doctor. You do a good job ;)


Morning guys ;)

Wow I woke up early this morning coz sakit gigi. Apa lah dah tampal pun stilll sakit lagi. Oh tuhan saja yang tahu bertapa sakitnya gigi ni. Karang around 8.30 will be off to clinic, I think I'm going to cabut this gigi. Sebab tak tahan sangat dah. I can see my money melayang-layang sebab tampal hari tu Rm50. Dia suruh tunggu sebulan, tapi tak tahan sangat seminggu pun tak sampai. Dugaan..

Oh I'm home! Seronok! :)

Tuesday, April 6, 2010

just a picture with words

Sakit Gigi

6 April 2010,

2.00am.

Tiba-tiba tersedar, dan gigi ku sakit. Oh tuhan saja yang tahu. Sampai merenggek-renggek kot. Rasa nak cabut je gigi tu. Bangun terus pergi gosok gigi, tapi still sakit lagi. Pastu tak tahan sangat telan panadol dan cuba untuk tidur. Kalau boleh pagi pagi pukul 2 tu jugak nak pergi klinik gigi. Haih. sakit gila.

9.30am.

Masih sakit. Plan nak pergi klinik lepas kelas Marketing, tapi farah cakap makan dulu so makan lah dulu. Kena telan panadol lagi. Kalau tak sakit. Then turun bawah ngan Maria pukul 1.30. Konon nak naik bas pergi klinik terus. Tapi basnya jalan pukul 3. So kenalah tunggu dengan kesakitan. Arghhh.. Sebenarnya takut lah nak pergi klinik gigi. Eeee tak suka klinik gigi. Benci.

3.00pm.

Naik bas dan pergi klinik pergigian Loah. Haha Ya Allah dah sampai tu takut gila kalau boleh nak patah balik. Dah la klinik tu kat atas. Macam scary je, tapi bila dah sampai atas, ramai rupanya orang. Pastu tengok dalam bilik tu mak ai takut gila. Pastu akak tu mintak i/c dia tanya nak cabut ke tampal. Kalau cabut sekejap je kalau tampal kena tunggu sebab ada lima orang lagi. So tunggu laa. Tanya dia berapa ringgit. Pastu dia cakap tengok doktor cakap apa. Depends pada jenis tampal tu.

Hahah pastu namaku pun di sebut masuk. Argghh takut.. Pastu doktor pun tanya. Yana cakap lah nak tampal kot. Sebab yana pun tak sure weather tampal or cabut. Pastu dia pun check. Dia pun berkata Oooo ni kena tampal. Ooo awak punya saraf dah nampak lah. Saya taruk ubat dan tampal untuk sementara. Which is plaster putih tu.

Pastu korek korek sikit, buang sisa sisa makanan, bersih bersih kan. Pastu dia pun tampal. Pastu siap. Harganya Rm 50. Nasib baik cukup duit. Ingat dah kena seratus lebih. Hahha. Then akak tu pun cakap ni tampal sementara, kalau dalam masa sebulan sakit. Gigi tu kena cabut. Kalau tak sakit, datang balik dan tampal yang kekal punya. Pastu dia cakap harap harap tak sakit lah. Oh GOD kalau cabut, tak ada lah gigi gerham ku yang kat belakang sekali tu. Haih.

Maria tak habis habis ejek nak makan makanan yang sedap. Then kitaorang pergi mcd, maria makan burger yana makan fries je. Tapi beli bubur ayam. Orang sakit kena makan bubur. Hahha. Now still sakit, harap harap cepat sembuh. Amin. I love you gigi :)

Monday, April 5, 2010

Costing

After having my dinner with farahin. Now she's studying costing. All the best girl!!

I miss home!

Sunday, April 4, 2010

is eating ice-cream.

Seronok, test dah habis. Harap harap dapat buat yang terbaik for final!
yeah!