Saturday, January 30, 2010

Biggest and Brightest Full Moon of 2010 Tonight



Yesterday news. Padan lah cantik bulan semalam.
Waktu nak pergi beli makanan ngan kak syira. Cakap kat dia, bulan malam ni cantiklah. Sambil menyanyi lagu "dan sebenarnya". Kak syira pun berkata ha'ah cantik. Rupa rupanya,

Tonight's full moon will be the biggest and brightest full moon of the year. It offers anyone with clear skies an opportunity to identify easy-to-see features on the moon.

This being the first full moon of 2010, it is also known as the wolf moon, a moniker dating back to Native American culture and the notion that hungry wolves howled at the full moon on cold winter nights. Each month brings another full moon name. Read more here.

Rindu




Rindu sama mama, baba, adik, ajim and amy.

Friday, January 29, 2010

Hari hari

Sejuk hati. Dia sangat sempurna buat masa ini. Pandai, tinggi, baik, rajin, tak suka lepak, pergi masjid, anak sulung, cita cita yang tinggi, boleh jamming, selalu jugak lah jogging, reti main bola (bukan kaki bangku). Waa ini sudah bagus. hahha :)

yeay esok last berkabung. lepas ni boleh pakai tudung warna warni, hahha macam lah ko tu pakai tudung warna warni sangat. Tak putih hitam, tak hitam, cream. Liyana, Liyana bila nak berubah. :b

Hari ni pilihan raya! ahha panjang sungguh kena beratur. Tapi ok lah ada pengalaman.


Lyric from Jonas Brothers - When you look me in the eyes
"When you look me in the eyes,
And tell me that you love me."

Lyric from Life House - You and me
"I can't keep my eyes off of you"

Ko ping pong best!!!
Jom main ping pong :)

Ok, out dulu. Tidur suda. Good night all!
sweet dream, bye. :)

Monday, January 25, 2010

Berkabung

Al-Fatihah untuk Raja Johor yang telah mangkat pada hari jumaat 22 Januari 2010. Pada hari ini selama seminggu pelajar perempuan dikehendaki memakai tudung putih tanda berkabung. Lelaki memakai songkok ber-reben putih.

Still like him! Tolong lah how to handle this feeling. Dia tak handsome but I like him!
Oh GOD.. hmm..

Trip to Melaka




















More photo boleh lah pergi kat Facebook lah.
Seronok juga la dapat pergi Melaka! Dengan kawan kawan pula tu. Terima kasih piqa dan keluarga, kasi makan dan tempat tinggal. Maaf lah kalau kitaorg menyusahkan. Tapi serius best! Macam balik raya kat kampung!!! Kitaorg dapat lah juga ckaap Melaka sikit sikit. hahah. :))

Lesson 1.
-Saghau
-Pengau
-Gearay
-Pianggang (ukat busuk warna hitam tu)
-Sajak (tak ingat maksud dia apa)
-lain lain akan di-update kalau ingat hehe:)

sekian, more photo click here. :D

Thursday, January 21, 2010

Best day but tired

Hari ni seronok sangat! Tapi Ya Allah letih sangat. Pertama sekali nak cerita kelas pagi tadi, account 115. Kelas ok, belajar pun ok. Kawan pun ok. Semua ok lah. Then kelas Agama 151, ada scene yang best, tapi mana boleh cerita nanti kantoi. Kelas English 260 pun best juga! hahha bila taip ni tersenyum je, tak pe lah biar lah tuan empunya je yang tahu segalanya, yang pasti dia gembira!!! hehe :))

Petangnya pula pergi Ko tenis meja (ping pong), mula mula boring sbb dah tak ada meja nak main. Tengok je orang main, pastu join lah ada budak dua orang ni main. Pastu pergi tulis nama. Ada pula orang offer meja kitaorang pun main lah. Maria ngan Tehah, Yana sorang. Pastu En Zul (jurulatih) pun cakap tak adil ni 2 lawan 1. Dia pun join main ngan kitaorang. Best gila lawan! hahha. Dia sporting habis. Kitaorang pun enjoy. Maria ngan Tehah sampai tak sabar nak tunggu minggu depan.

Semalam ada ladies night, pun best juga! Ingat boring tapi tak pun.Cuma yang tak bestnya kena collect 4 or 5 tiket baru dapat satu cop kolej. hmm.




Itu dia celoteh(berbaju putih hijau)!
kawan saya dia sedang fokus dalam belajar cara memukul bola tennis.
Nanti turn kan ilmu kat yana eh, ingat nak join tapi ramai orang. :(





Oh malam ni ada yasin wing, dapat nasi goreng. Best la juga sebab lapar. Lepastu basuh kain guna mesin basuh. Masuk duit rm3. Lepastu lagi pergi AGM Business Society. Brassband best!!!
"I love you baby.." AGM rekrasi tak pergi pun haha. Esok insyallah ada rezeki pergi rumah feeqa kat Melaka.Here I come Melaka!!! Best! Semoga perjalanan esok selamat dan baik-baik saja. Amin.

Konklusinya dia sangat sweet, baik dan gentleman hari ini. Suka! Dan dia juga mengejek. please lah. Oh tapi kawan kawan yanamcm tak suka dia. hmm. tapi tak pe. Kita semua kan kawan? :)
Oh sorry post kali ni panjang pula, over excited. Padahal cerita yang disampaikan tak sampai lagi hahah.never mind. ok lah till then! bye night! :)

Wednesday, January 20, 2010

A-





Yeay dapat A- for the cd cover. Fuhh nasib baik. Suka gila! LAgu pun original! lecturer cam suka lah. Tapi back cover cam tak masuk ngan front cover. Alah lepas ni jangan lupa beli kat pasaran. haha :))

p/s song number one salah eja.

Tuesday, January 19, 2010

Hari ini.

Berseorangan ke kelas tapi. Ingat yang lain dah pergi tapi masing masing pun tak siap lagi. Makan, nasib baik dorang teman kalau tak berseorangan lagi haih. Sekarang dalam bilik. Tadi semua tidur. Sekarang bersiap untuk ke kelas. Jap lagi yana pulak tidu haha. Maria, ain, feeqa, teha and apple semua pergi tempat favorite dorang NAGOYA hahah. tak habis habis. Sorry lah guys tak dapat join. Malas. hehe :)). Petang ni tak tahu nak pergi pasar ngan siapa? hmm....

Monday, January 18, 2010

Keyakinan diri bertambah

Keyakinan diri bertambah apabila di panggil kehadapan. Hahah gugup kot, tapi apa yang kita dapat? keyakinan. Rasa dah boleh rapat dengan classmate baru. Rasa malu pun dah berkurang. Terima kasih kerana menyokong dan menghormati saya semasa saya dihadapan.

Malamnya ada "Malam Pengenalan Kelab dan Persatuan" seronok! Persembahan pun menarik! Plus akak roomate pun ada buat persembahan. Bangga siot!!! ahhah. Oh boleh cuci mata hahah teett, and I met someone. At first cam malu tapi lama lama ok! Acara tersebut tamat pukul berapa tah 12 kot. Tapi sampai bilik pukul 1 lebih. Penat gila!


Dan aje bergambo!


Penat menunggu jejaka idaman haha :))





Boring dan penat


Aksi menggosok mata kerana mengantuk


Welcome part 1!!!! hahaha :))

Saturday, January 16, 2010

LDK was fun!!!

Alhamdulillah kad modul LDK (latihan dalam kumpulan) dah jumpa, syukur tak payah kena ulang alik naik pejabat. I'm in group 5 dengan ustazah. Dapat kawan baru dorang semua best. Gelak gelak je bila buat aktivit serono0k lah bebanding last sem. Tapi time ceramah tu agak bosan sikit lah, bila dah petang petang pun macam mata masing masing kuyu je haha. Penat. Tapi seronok dapat kawan baru. My group pun best! Suka sangat. Harap harap bila jumpa kat luar senyum senyum lah eh, say hi ke? Here some photos. :)














Friday, January 15, 2010

After class




\


Ain kata "you become slim lah" hahah suka gila!!!
yes!!!

Thursday, January 14, 2010

Al-Fatihah

Isnin, pukul 2 pagi. Atok ku pergi buat selama selamanya. Pukul 7 pagi terus gerak pergi terminal, thanks Farouk tolong hantarkan. Sampai sampai tengah baca doa, semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan dikalangan orang yang beriman, amin.

First time pergi kl sorang diri pagi pagi buta hah, balik segamat pun sorang sorang. Azam 2010 hampir tercapai. Proud of myself.

Makin hari makin suka. Stop liyana stop.

Oh Amir, welcome back!
All the best! :)

Saturday, January 9, 2010

Suka suka

video

hobi cuti sabtu ahad. ahha :))
saja suka suka, tak sedap.

At home sweet home


dbs


farouk and pijol


handphone baru, tgh meng-explore


maria farouk

uptown yang cerah!
suka suasana begitu ;)
update gambar*

Friday, January 8, 2010

BEL260

Aduih kena buat album cover lah pulak, hmm tapi cam best je. :)
At first masuk kelas bel260 (english) kena buat trade mark hahha kelakar gila, tak tau nak buat apa so my trade mark was "Liyana rock" hahah. lawak:p Lantak ah asalkan lepas. Pastu lecturer suruh bagi CD Title and list 10 songs hah amik kau! Original kita punya tau, no copy paste. oh pastu kena pergi depan buat liyana rock tu pastu kasi tau nama cd title tadi and one hit song. hmm.
dup dap dup dap jantung.

Jadi ,

Cd Title: Journalist
Hit song: You used to love me.

album cover yang jadi masalah sekarnag ni, Anyone can help??
please! hahah :)

Oh Liyana is at home! Alhamdulillah! :)

Sunday, January 3, 2010

I'm in Segamat

Serius bosan gila, dah tak tau nak buat apa pergi lah cc them chat ngan mama and adik adik.
Ramai pulak nak view my webcam and chat with me, thanks anyway guys!
rindu gila kat korang. Terutama mama, baba and adik adik lah kan. Ilham siap call lagi suruh balik.
hahha saba y eadik nanti kak long balik. Anyway tomorrow class dah start. All the best liyana be strong!Take care you can do it!

Love you miss you!
bye!
:)

Friday, January 1, 2010

Happy New Year!!

Bye 2009 and Welcome 2010!
May this new year brings us joy and happiness!!!


Byee!!! :D