Monday, February 28, 2011

Malam

Keluar pergi beli makan ngan roomate. Then cakap lah pasal girl stuff kan. Tiba-tiba dapat cerita yg sungguh tidak disangka. Macam ada org dengar je perbualan kitaorg. But i don't think i'm ready. I mean bukan dia *kims sista jgn slh paham*. I just arghh ok tak perlu tulis kat sini. Dah dah ignore this entry, merapu tah hape hape. kbye!

Sunday, February 27, 2011

Grooming Session


Worth it ;)




Tengah make up - Dinner Arabic style




Miss Ana Make up tools


Goodies! Like like! apa yg kitaorg dpt? Magazine, make up bag with facial scrub, cop, dan makanan :)


with Miss Ana. 1 of the consultant of Natasha Hudson


After the session. Saja bergambo. heh

Arghh esok dah start kelas -.-

Gold!

Ok cerita seterusnya. Last week saya main SUKOL (sukan kolej). Ingat kan sehari, rupa rupanya 2 hari. Pembukaan SUKOL tak pegi, sbb malamnya ada test, roomate ada masuk perbarisan untuk koleh INTAN (kolej kami lah) and menang first place. I know INTAN memang vava vooo!~ Hehe jgn marah :P

Sabtu ada tiga game, first game lawan NR. Tapi NR tak hantar team so automatik kami menang. Next lawan zamrud. Mula-mula dorang tak hantar team gak, tapi tiba-tiba muncul dorang main tarik je sesapa yang kolej zamrud. Dorang main just for fun :) and kita org menang 26-0. Last game sya tak main, lawan baiduri. Kalau satu mata. Dorang 6-5. Ala tak pe lah satu mata je kot. hee

Esoknya, ahad. Ada 4 team je yg bertanding INTAN, baiduri, si manja kini (smk) and sempana alam buana (sab) i know nama pelik pelik. First game Baiduri lwn SMK. SMK menang. Next game INTAN lwn SAB. INTAN menang yeayyy!! hehe SO FINAL INTAN lwn SMK! So guess who won? Jeng jeng jeng *drum roll*

.
.
.
.
.
.

INTAN!!!! Wehooo! So this is my first medal. Dah 4 sem kat uitm, la ni baru dapat medal, ishh ishh. Tapi ok lah. Kalau dapat sijil lagi best! malangnya mcm tak dpt je. ok lah tu je kbye! :D




Lepas tu muka gelap macam hape dah.. -.- *biasa lah main sport*

Saturday, February 26, 2011

Peristiwa lepas


silang kata :)


me and jiha


ijat and burn


nik !


izzat and amy (red shirt)


tu dia tok batin kita! :D


jiha and mai (kalau tak slh)


the guys! :)) ada lgi sorang tp dia kt depan. Leader lah katakan :P


Tengah tunggu turn..

Gambar sewaktu Modul part 4. Kali ni bukan dalam kelas tapi dalam hutan. Ok lah best jugak. Tapiiii penat gila. Tapiii seronok hehe. Dapat nombor tiga lagi. Yang kelakar, dolu dolu masuk hutan network pun tak ada, pastu kalau nak jawab soalan kena pikir punya pikir. Sekarang zaman dah maju. Cari maklumat guna phone je. Fuhh :))

Friday, February 25, 2011

Finance

I will kill you! Apa lah susah sangat soalan ni! Ok kalau korang boleh jawab, diam dan blah. Marah ni marah. Sorry lah emo biasa lah perempuan kalau datang bulan. Heh. Dah la rinduu nak balik, tension test lagi. Sabar je lah. Bersusah susah dulu, bersenang senang kemudian. Serius rindu kat ajim, adik, mama, amy and baba. Lama gila baru boleh balik! :( Itu la, dah macam duduk oversea. Baru duduk sini kalau UK ke US ke, entah macam mana. Ceewah! hehe so cheer up lah! ok byee guys. Nak upload gambar pun susah line lembab macam ni! -.-

Saturday, February 19, 2011

Quick update!

Hye blogger! I'm too busy to update this blog. So many test and quizzes and college things, nak balik pun tak boleh. Hmm all photos and stories will update soon. Miss my family and home! Love you guys! XOXO! :)

Saturday, February 5, 2011

Good bye Eu :(
















okay muka sy buruk



Yang bertudung merah hitam tu nama dia Eushahida Farizza Raffar, dia dah nak fly ke Tasmania, Australia 14th february ni, sambung belajar kat sana. Dulu time sekolah dia classmate saya, duduk sebelah saya. Dia bnyk bagi semangat dan selalu tolong ajar saya. Terima kasih! hehe Selalu gossip ngan dia kadang2 rehat sama2 :D Pastu selalu berdebat dengan DO RE MI kat belakang which is Malik, Pedal and Amin. Aww miss that moment.. :(( So ni jumpa jumpa dia dan kawan2 yg lain. Kita org jumpa kat kfc Balok, sbb dekat dgn semua org. Kalau ada rezeki, duit dah cukup saya pun nak juga ke sana, ewah! *banyak duit* tengah kumpul lah ni. So eu tak care kat sana ok! All the best! Kitaorg akan rindukan kamuuu.. :)

Tasmania is an Australian island and state. It is 240 kilometres (150 mi) south of the continent, separated by Bass Strait. The state includes the island of Tasmania – the 26th largest island in the world – and the surrounding islands. The state has a population of 500,000 calculated by headcount(as of December 2008), of whom almost half reside in the greater Hobart precinct. A chocoholics fantasy, visit the Cadbury's chocolate factory visitors center and cruise the Derwent River on this morning tour from Hobart. " Info pasal tempat yg dia nak pg hehe."*wikipedia*


zaman sekolah dolu dolu :)


note: Muka gelap sebab main netball okay!!




ni lah DO RE MI yg duduk belakang kitaorg :)

6 Rose Colors and Their Meanings

While no woman would turn down a dozen red roses, find out the other messages you can send by giving a different color or blending the colors in your bouquet.

Red: Love and Romance

One of the most universal of all symbols, the red rose represents true love. It has also appeared throughout history and across cultures as both a political and religious symbol.

Yellow: Friendship, Joy, Get Well

Throughout history, yellow has been closely associated with the sun, making these roses excellent for cheering people up. Yellow roses send a message of appreciation and platonic love without the romantic subtext of other colors. The color represents feelings of joy and delight.

Pink: Love, Gratitude, Appreciation

Pink carries with it the connotation of grace and elegance, as well as sweetness and poetic romance.

Dark pink roses are symbolic of gratitude and appreciation, and are a traditional way to say thanks.

Light pink roses are associated with gentleness and admiration, and can also be used as an expression of sympathy.

White: Purity, Innocence, Sympathy, Spirituality

Early tradition used white roses as a symbol for true love, an association which would later become the hallmark of the red rose. Also known as the bridal rose, the white rose is a traditional wedding flower. In this sense, white represents unity, virtue, and the pureness of a new love. White roses are also associated with honor and reverence, which makes them a fitting memorial for a departed loved one.

Orange: Desire, Enthusiasm and Passion

A literal mixture of yellow and red, orange roses were seen as a bridge between friendship symbolized by yellow roses and love represented by red roses. They can be an expression of fascination, or a gift to say 'I'm proud of you.'

Lavender: Enchantment, Majesty, Love at First Sight

The color purple has a traditional association with royalty. In this regard, shades of lavender roses suggest an air of regal majesty and splendor.

Source: proflowers.com

Mengedik

video

Lagu ni kalau my aunty main pehh lagi best :D nama dia Aunty Norlin! Dia mmg power lah. Ni saja ngade-ngade nak rekod. Dua-dua penyanyi lelaki ok. haha :P